Ny Backend Developer i Learningbank – Velkommen til Paulo Botelho

Hvad har infrastruktur, en kandidat i IT-sikkerhed og skaberen af programmeringssproget C at gøre med Learningbanks nye Backend Developer? Læs videre og bliv klogere. 

Hvad er din tidligere erfaring?

Jeg har arbejdet med regnskabssoftware, hvor jeg stod for infrastrukturen, der håndterede virksomhedens økonomiske oplysninger, fakturaer, regninger, osv. Før det læste jeg en kandidat i IT-sikkerhed og i løbet af min uddannelse arbejdede jeg for en virksomhed, der hedder Ida Institute, hvor jeg hjalp med at lave en app. De er en høreapparat-virksomhed, og jeg lavede en app, der er blevet lanceret, som hjælper læger med at blive bedre til at diagnosticere børn, idet børn har sværere ved at forklare, hvad der er galt. Jeg har også arbejdet for en virksomhed, der laver satellitbilleder af afgrøder, så landmanden ikke fysisk skal gå rundt for at tjekke afgrøderne, og jeg mener, det var reflektionen af lys som blev brugt til at tjekke dem. Hvis planterne er sorte på billedet, betyder det, at de er fine, fordi de absorberer lyset, men hvis de ikke er sorte, har vi et problem, fordi zonen derovre ikke fungerer optimalt. Og før det var jeg på min fødeø, hvor jeg lavede noget infrastruktur for en regeringsvirksomhed og noget freelance-arbejde.

Hvordan fandt du Learningbank?

Jeg snakkede med en rekrutteringsagent og vi havde et telefoninterview, hvor jeg sagde: ”Det her er, hvad jeg gerne vil lave, og det her er, hvad jeg godt kan lide at lave,” og så satte han mig i forbindelse med Mark (red. VP of Product & Professional Services) og jeg var sådan: ”Det lyder som en god virksomhed, lad os gøre det.”

Hvad begejstrer dig ved tanken om at skulle arbejde her?

Det er et mix af de to verdener, jeg rigtig godt kan lide: gaming og programmering. Så at jeg både kan gøre det ene og påvirker det andet – og forhåbentlig i fremtiden arbejde med noget, hvor der er en direkte sammenhæng mellem dem.  Det er noget, jeg gerne vil arbejde med. Jeg har aldrig haft lyst til at arbejde for en decideret gaming-virkomhed; jeg har altid ønsket noget midt i mellem. Og jeg synes, Learningbank passer perfekt ind i det, og jeg får samtidig også mulighed for at få mere teknisk erfaring i de ting, jeg tidligere har arbejdet med – hvilket er bonus, bonus, bonus.

Hvad kan du bidrage med i Learningbank?

På nuværende tidspunkt laver jeg backend-opgaver, dvs. jeg håndterer servere, data, information og fikser bugs. Jeg kan helt sikkert også gøre andre ting på et tidspunkt. Ligesom i mit tidligere arbejde, kan jeg skifte fra backend til frontend, samt lave flere visuelle ting. Det afhænger af virksomhedens behov, hvor mange mennesker vi har, om vi kan gøre det eller om der er et behov for det.

Hvad glæder du dig til at tage fat på?

En stor update til infrastrukturen som vi har i tankerne. Det er noget, jeg virkelig gerne vil lave fra bunden af, idet de fleste services som jeg før har arbejdet med, der var den store infrastruktur allerede lavet. Men vi skal til at lave en stor forandring i forhold til infrastrukturen, som jeg glæder mig meget til at være en del af og til at lære lidt mere, idet jeg har aldrig prøvet at gøre det før.

Hvad kan man altid spørge dig om?

Film, serier, computerspil, forskellige kulturer, nogle musikgenrer – især rock, videnskab og stort set alt indenfor teknologi.

Hvad kan man aldrig spørge dig om?

Mit lands politiske tilstand. Det er noget, jeg ikke gider at snakke om, det er alt for deprimerende. Og måske det at snakke om the Kardashians.

Hvem vil du gerne spise middag med – død eller levende?

Enten Nikolai Tesla pga. det han har gjort, og han fik desværre ikke den behandling som han fortjente eller skaberen af Linux, Linus Torvalds. Ellers vil jeg gerne giver Dennis Ritchie et klap på skulderen, som er skaberen af programmeringssproget C, der praktisk talt er ansvarlig for, hvert skrift vi har taget. Han var den, som gjorde, at teknologien har udviklet sig til, hvad det er i dag, og de fleste af de fjernsyn osv. vi har i dag bliver stadig lavet i programmeringssprog C. Det var et af de første sprog, der gjorde, at folk kunne skabe ting. Problemet er, at han døde samtidig med Steve Jobs, så ingen bekymrer sig desværre om ham. Det er på en måde trist, men jeg tror, det ville have være fantastisk at møde og snakke med ham.