Ny læringsdesigner i Learningbank – Velkommen til Peter Ellehammer

Hvad har 3D-spil, live-rollespil og skatteministeriet at gøre med Learningbanks nye læringsdesigner? Læs videre og bliv klogere.

Hvad er din tidligere erfaring?

Jeg har været i eget firma sammen med nogle andre, hvor vi arbejdede på et Unity/3D-spil, og det arbejdede vi på i 2 år på deltid. Så har jeg været hjælper for en diabetiker og hjalp med hans arbejde, som pædagog den anden del af tiden. Så skete der desværre det, at han døde. Så det endte med, at jeg overtog hans timer og blev pædagog på deltid i 20 timer, hvor jeg bl.a. lavede live-rollespil hver fredag for en masse børn. Det var dejligt at se nogle af dem, der havde svært ved at koncentrere sig i skolen, og det fungerede helt vildt godt for dem at komme af sted til det.

Hvordan fandt du Learningbank?

Det var egentlig planen, at jeg skulle skrive mit speciale færdigt, fordi det havde jeg sat på pause pga. spilproduktionen. Der var dog noget logistisk, der ikke helt gik op i forhold til at få det skrevet, og så faldt jeg samtidigt over denne her stilling i Learningbank på nettet og synes at den passede perfekt på min profil, så jeg fik det aldrig skrevet færdigt. Så nu har jeg en BA fra ITU i Digitale medier og Design og ”en-næsten-kandidat” i spildesign fra samme sted.

Hvad kan du bidrage med i Learningbank?

Jeg håber, at jeg får lov til at bidrage med kreative ideer til læringsspillene, og jeg håber også, at jeg sammen med Anders Lumbye (red. Lead VR Developer) kan bringe Unity (red. en game-engine, hvor man kan sætte spil op i enten i 2D eller 3D) ind i porteføljen.

Hvad begejstrer dig ved tanken om at skulle arbejde her?

Det er mit første ‘rigtige’ job, og det glæder jeg mig super meget til at være en del af, og det at jeg får flere at arbejde sammen med, fordi før havde jeg lidt mit eget område, som jeg bare skulle styre. Nu får jeg en masse at sparre med i stedet.

Hvad glæder du dig til at tage fat på?

Unity-delen, og mit indtryk er desuden, at man kan få rigtig meget gamification ind i læringsspil, og det bliver spændende at se, hvordan man kan få det til at fungere! Jeg glæder mig til at prøve nogle uudforskede områder af.

Hvad kan man altid spørge dig om?

Computerspil – jeg elsker især RPG-spil, alt fra Baldurs Gate til Chronotrigger. Brætspil. Rigtig meget med ordet spil.

Hvad kan man aldrig spørge dig om?  

Fodbold. Faktisk bare sport generelt, måske bortset fra cykling.

Hvis du kunne spise middag med hvem som helst – død eller levende – hvem skulle det så være?

Jeg tænker at samle de sidste 14 skatteministerier til langbordsmiddag, drikke dem godt under bordet, og så spille flaskehalsen peger på.