Ny Product Designer i Learningbank – Velkommen til Signe Roswall

Hvad har UX-design, RPG-computerspil og kattebilleder i massevis at gøre med Learningbanks nye Product Designer? Læs videre og bliv klogere. 

Hvad er din tidligere erfaring?

“Oprindeligt er jeg uddannet webudvikler igennem Teknisk Skole og fik mit første job som assisterende webdesigner i en dyrevelfærdsforening. Det job blev så lavet om til en læreplads, da jeg startede på Mediegrafiker-uddannelsen, men jeg valgte at droppe ud halvvejs igennem og fik i stedet job som UX/UI Designer i et fintech SaaS-startup. Efter de desværre gik konkurs, besluttede jeg at forfølge den store drøm om at blive selvstændig, ”fuldtids-freelancer”, men det gik bare slet ikke som forventet, og det var virkelig svært at finde nok arbejde og kunder til at leve af det. Jeg holdt ud næsten et helt år, hvor jeg opbyggede både netværk og porteføljen med små-opgaver for Studenterhuset og Rejseplanen. Men det meste af tiden brugte jeg faktisk på at arbejde med og skrive om mine egne, personlige projekter med især app-design og brugervenlighed. På grund af dem fik jeg så tilbudt job som designer hos en lidt ældre SaaS-virksomhed, hvor jeg har arbejdet indtil jeg blev opsagt og i stedet fik tilbudt job her i Learningbank.”

Hvordan fandt du Learningbank?

“Jeg var faktisk allerede på udkig efter noget nyt og havde også været i kontakt med andre virksomheder, men følte ikke rigtig at der endnu var et match. En kollega fortalte så, at han havde været til samtale ude hos nogen der hed Learningbank, og at de virkede super flinke og havde et ret spændende produkt. Så jeg tænkte: “Nå, så sender jeg da lige en uopfordret ansøgning. Man ved jo aldrig!” Og så viste det sig at de faktisk havde brug for en ekstra designer, så ind kom jeg til en samtale hos Mark (red. VP of Product & Professional Services). Mark virkede som en enormt flink person med en rigtig god tilgang til ledelse og der var super god kemi både til det møde, og det næste med nogle flere folk fra Learningbank. Så jeg var meget glad for at kunne takke ”ja tak” til stillingen som Product Designer!”

Hvad synes du er spændende ved at arbejde i Learningbank?

“Jeg ser frem til at arbejde rigtig meget med læring som i sig selv er ret så spændende. Jeg tror på tendensen om, at fremtidens arbejdsstyrke ser anderledes ud end vi har været vant til, og at det er vigtigt at vi tager en ny tilgang til læring med ind i det. Folk arbejder færre og færre år i den samme virksomhed, og flere skifter hvis de ikke føler, at de udvikler sig nok eller ikke trives. Det kender jeg i hvert fald fra mig selv, da jeg følte mig ”kørt fast” i mit job. Og fra et mere nørdet perspektiv så synes jeg Gamification er interessant at arbejde med – især fordi jeg også selv elsker at spille computer.”

Hvordan bruger du dine komptencer i Learningbank?

“Jeg skal primært lave interface design til platformen som er bruger-centreret. Det vil sige det fokuserer rigtig meget på den gode brugeroplevelse med udgangspunkt i den virkelige verden og dens virkelige mennesker. Jeg lytter til kunde – og brugerbehov samt til virksomhedens vision og mission og prøver at finde et samspil mellem disse til designet og produktet, i samarbejde med mine nye kolleger – og gerne på tværs af afdelingerne. Jeg kan også enormt godt lide at idégenerere og produktinnovere og tænke over: hvor kan produktet skabe mere værdi og gøre hverdagen nemmere eller bare lidt sjovere? Og så skal jeg jo sørge for, at designet får et løft og kommer til at se brand-hamrende godt ud! ”

Hvad kan man altid spørge dig om?

“Computerspil – dog kun til PC og helst RPG (red. Role Playing Games) fx. Dragon Age-, Fallout-, Witcher-, Mass Effect- og Elder Scrolls-serierne. Jeg har næsten ikke lyst til at tænke på, hvor mange timer eller måneder jeg har brugt på at spille de spil. Dog synes jeg faktisk, at man lærer enormt meget om sig selv, når man spiller rollespil, fordi man skal tage nogle valg som ofte afspejler den person, man selv er. Og så kan jeg enormt godt lide katte. Yep! Crazy cat lady – guilty as charged. Jeg har to katte, en stor hankat ved navn Anton som er en hvid og brun-plettet huskat. Og den anden hedder Sonja aka. ”Den Russiske Raket”, som vi kalder hende, for hun er en lille, rød killing. Man kan altid se et kattebillede eller 500 ovre hos mig.”

Hvad kan man aldrig spørge dig om?

“FIFA, online-spil og alt sådan noget skidt er ét stort, rungende nej-tak (Fallout 76 og Elder Scrolls Online). Jeg kunne virkelig heller ikke være mere ligeglad med fodbold og generelt det meste sport, medmindre det er kampsport såsom MMA eller boksning. Men ikke noget med bolde! I gymnastiktimen fik jeg altid bolden i hovedet – uanset om det var stikbold, rundbold eller høvdingebold, den var sikker hver gang. Man skal desuden heller ikke spørge mig om vej for min stedssans er så godt som ikke eksisterende. Jeg var ude og gå med min tildelte Learningbank-”Buddy” her den anden dag, og jeg nåede at blive helt forvirret over hvor vi var henne, selvom kontorbygningen lå blot lidt længere forude i horisonten. Meh ‍♀️”

Hvem vil du gerne spise middag med – død eller levende?

“Marilyn Manson som jeg lyttede meget til da jeg var teenager, fordi han lærte mig, at det er okay at være anderledes – ligemeget med hvad andre folk tænker eller siger. Han er lynende intelligent og har skrevet en enormt spændende selvbiografi jeg læser for tiden, og så er hans musik ret så politisk og skeptisk overfor samfund og religion (i USA, hovedsageligt.) Marilyn Manson opfandt nærmest begrebet ”Shock-Rock” i sin tid, så jeg tænker han helt sikkert kan fortælle en god historie eller tre!”